fbpx

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaze naturale. Cât va putea costa un metru cub

Moldovagaz solicită Agenției Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifului mediu la gazele naturale. Astfel, compania cere un preț de 27,6 lei pentru un metru cub de gaze, fără TVA, începând cu 1 octombrie. 

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, conform proiectul calculelor prezentate, tariful mediu la gazele naturale furnizate cu includerea parțială a componentei de corectare, formată de la începutul anului de gestiune, se propune să fie majorat cu 31,5%.

Principalul factor invocat de furnizor este creșterea prețului de achiziție a gazelor naturale din luna iunie a anului curent până în prezent.

Prețul de procurare a gazelor naturale de către S.A. ,,Moldovagaz” de la S.A.P. „Gazprom” s-a majorat de la 851 $/1000 m3 – achitat pentru volumul de gaze naturale consumate în luna iunie, până la 1459 $/1000 m3 – pentru gazele naturale consumate în luna august și 1883 $/1000 m3 pentru luna septembrie 2022.

Astfel, conform calculului prezentat, S.A. „Moldovagaz” solicită prețul reglementat pentru furnizarea gazelor naturale în punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de presiune joasă de 27,665 lei/1000 m3, cu aplicarea de la data de 1 octombrie 2022.

Specialiștii din cadrul Agenției vor examina argumentele invocate de furnizor și vor reveni cu o decizie asupra proiectului în termeni proximi.

 

Articole asemănătoare

Back to top button