fbpx

Moldova va primi suport financiar pentru implementarea Acordului de Asociere, inclusiv pe dimensiunea promovării egalității de gen

Parlamentul a ratificat astăzi Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană „Suport pentru implementarea Acordului de Asociere RM – UE”. Proiectul a fost adoptat în două lecturi cu voturile a 87 de deputați prezenți la ședința plenară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Obiectivele specifice ale acordului de finanțare sunt suportul pentru participarea Moldovei în cadrul programelor UE, promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor prin implementarea consolidată a integrării perspectivei de gen în politicile publice locale, combaterea violenței domestice asupra femeilor și copiilor.

Proiectul prevede instruirea reprezentanților la nivel local în domeniul promovării egalității de gen, implementarea acțiunilor de combatere a violenței împotriva femeilor și copiilor, inclusiv instituirea unui mecanism de recuperare pentru victimele de violență și măsuri de încadrare în câmpul muncii și reintegrare a victimelor violenței în procesele sociale.

Acordul este finanțat din bugetul UE prin Instrumentul European de Vecinătate. Costul total estimat constituie 10,7 de milioane de euro, inclusiv aportul Comisiei Europene în valoare de 9,25 de milioane de euro. Durata proiectului este de șapte ani.

Beneficiarii Acordului de finanțare sunt Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Administrațiile publice locale din Ungheni și Cahul și organizațiile societății civile.

Articole asemănătoare

Back to top button