fbpx

Ministerul Sănătății, despre pastilele de iodură de potasiu: Vor fi distribuite doar la indicația CSE

Ministerul Sănătății vine cu precizări în contextul declarațiilor șefului Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului Municipal Chișinău cu privire la distribuirea pastilelor de iodură de potasiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pentru a nu admite dezinformarea populației, Ministerul Sănătății informează suplimentar asupra faptului că odată ce au fost primite pastilele de iodură de potasiu din partea României, Agenția Națională pentru Sănătate Publică le-a repartizat centrelor de sănătate publică din toate teritoriile. Acestea la rândul lor le vor distribui instituțiilor de asistență medicală primară doar la indicația Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (CSE), în cazul unui eventual accident nuclear grav”, comunică instituția.

De asemenea, Ministerul Sănătății precizează că în lipsa unei indicații a CSE, pastilele rămân a fi stocate la centrele de sănătate publică.

„O indicație în acest sens din partea CSE nu există, respectiv pastilele rămân stocate la centrele de sănătate publică, fiind împachetate separat pentru fiecare centru de sănătate, astfel încât la necesitate să fie eliberate rapid. Menționăm că, în prezent, administrarea de către populație, în scop profilactic, a comprimatelor de iodură de potasiu este inoportună și poate avea efecte negative asupra sănătății. În acest context, îndemnăm autoritățile să se documenteze și să nu răspândească informații eronate”, conchide instituția.

Articole asemănătoare

Back to top button