fbpx

Milioane de postări legate de abuzuri împotriva copiilor şi sinucideri, șterse de pe Facebook. Raportul alarmant al rețelei

3,2 de miliarde de conturi false şi milioane de postări legate de abuzuri împotriva copiilor şi sinucideri – toate acestea au fost șterse de pe Facebook în perioada aprilie-septembrie. Un raport alarmant în acest sens a fost prezentat curând de reprezentanții rețelei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, conform datelor, numărul de conturi false eliminate este de peste două ori mai mare faţă de cele 1,55 de miliarde de conturi blocate în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Deși are un rezultat mai bun față de Facebook, Instagram la fel a fost „atacat” de multe știri false în acest timp – lucru confirmat și de cercetătorii din domeniul dezinformării. Astfel, pentru prima dată, reprezentanții rețelei au dezvăluit câte postări au eliminat de pe aplicaţia de fotografii Instagram.

Compania a anunțat că a depistat proactiv pe Facebook conţinut afiliat organizaţiilor teroriste în 98,5% dintre cazuri şi în 92,2% dintre cazuri pe Instagram. În trimestrul al treilea, au fost șterse peste 11,6 de milioane de postări pe Facebook ce conţineau nuditate şi exploaterea copiilor şi 754.000 pe Instagram.

La fel, pentru prima dată, rețeaua a subliniat și acţiunile întreprinse față de conţinutul care implica violenţă împotriva propriei persoane, eliminând circa 2,5 de milioane de postări. Acestea, potrivit raportului, arătau sau încurajau sinuciderea sau rănirea propriei persoane. În trimestrul al treilea, Facebook a mai eliminat circa 4,4 milioane de postări care implicau vânzări de droguri, transmite news.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button