fbpx

Medic: În farmaciile din Republica Moldova nu se duce evidența testelor rapide, iar majoritatea pacienților din reanimare vin de la nunți

În farmaciile din Republica Moldova nu se duce evidența testelor rapide pentru depistarea COVID-19, iar majoritatea pacienților de la terapie intensivă vin de la nunți. Cel puțin așa afirmă într-un interviu publicat de Ziarul de Gardă medicul de la Spitalul de Urgență Ivan Cîvîrjic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, este normal ca boala să treacă prin fază sezonieră. Astfel, numărul de îmbolnăviri devine mai mare în anumite perioade, datorită unor factori care favorizează răspândirea maladiei.

Specialistul consideră că boala nu va pleca. Din acest motiv oamenii trebuie să învețe să trăiască alături de COVID-19, iar mutațiile sunt firești, deoarece organismul devine mai puternic, iar virusul are nevoie să supraviețuiască.

Cât despre vaccinare, medicul afirmă că serul mimează infectarea și creează mecanismul prin care organismul poate identifica maladia și nu îi permite să se răspândească mult, se arată în materialul publicat de zdg.md. Conform lui, vaccinul nu scutește 100% de boală, scopul lui fiind să prevină forme grave, iar cantitatea de anticorpi poate fi menținută doar prin imunizare în cazul în care scade.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button