fbpx

Majorări nejustificate sau conform legislației? ANRE, cu privire la tarifele noi pentru lumină: Nu facem partizanat politic

Agenția Națională pentru Reglemenatre în Energetică (ANRE) a majorat tarifele la lumină acum câteva zile, fapt ce a trezit nemulțumirea mai multor oameni, inclusic persoane publice. Despre acest fapt, instituția a declarat că decizia a fost adoptată în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare, la fel ca toate deciziile pronunțate de ANRE. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat de presă se menționează că instituția își exercită atribuțiile în mod independent, cu respectarea principiilor de obiectivitate, imparțialitate, transparență și nediscriminare. Totodată, cu privire la noile tarife, ANRE precizează că prețurile și tarifele reglementate la energia electrică au fost aprobate urmând cu strictețe prevederile Legii cu privire la energia electrică și Metodologiile tarifare în vigoare.

„Cu această ocazie, ANRE anunță consumatorii finali de energie electrică, dar și actorii politici, că instituția nu face partizanat politic și, de asemenea, nu îndeplinește indicațiile vreunui partid politic. Având în vedere că societatea se află în perioada premergătoare alegerilor generale locale din 20 octombrie 2019, ANRE solicită insistent actorilor politici să nu implice instituția în campania electorală și să evite prezentarea tendențioasă sau distorsionată a subiectelor legate de prețuri și tarife la energia electrică”, se mai arată în comunicatul de presă.

Amintim că, pe 16 august, Consiliul de administrare al ANRE a aprobat noile prețuri la energia electrică furnizată pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita tarife mărite de 189 bani/kWh, iar consumatorii finali din nordul țării vor achita 223 bani/kWh.

Articole asemănătoare

Back to top button