fbpx

Mai poate fi evitată starea excepțională? Republica Moldova, aproape de un nou de Cod roșu de coronavirus

Republica Moldova este aproape de a decreta din nou Cod roșu de coronavirus. Declarațiile au fost făcute în studioul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova și aparțin coordonatoarei Campaniei Naţionale de Vaccinare, Ninel Revenco, dar și expertei în sănătate publică Ala Tocarciuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialistele au precizat că restricțiile ar putea fi diferite decât cele din anul precedent, deoarece există campanie de vaccinare. Totodată, potrivit lor, decizia finală va fi luată de Comisia Națională pentru Sănătate Publică.

„Posibil ca aceste restricții vor fi altele decât cum au fost anul trecut, când nu era vaccin. Dacă să ne referim la școli, au zis-o și organizațiile internaționale, școlile se vor închide ultimele”, a menționat Revenco.

„Depinde de noi. E totul foarte schimbător. Se schimbă repede situația. Depinde de măsurile pe care societatea le va aplica. Poate fi evitată starea excepțională dacă ne mobilizăm pe unele direcții și ne mișcăm mai repede”, a punctat Ala Tocarciuc.

Conform datelor prezentate de Ministerul Sănătății pe 1 septembrie, în Republica Moldova sunt 4027 de cazuri active de COVID-19. De la debutul pandemiei în țara noastră s-au îmbolnăvit peste 268.000 de persoane, iar mai mult de 6400 s-au stins din viață din cauza maladiei.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button