fbpx

Mai mulți foști angajați Direcții nr. 5, învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnikov” în Ucraina

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a formulat și prezentat învinuirea în privința unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al MAI, într-un episod de participare la orchestrarea înscenării infracțiunii de păstrare și transportare ilegală a munițiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Înaintarea învinuirii a fost precedată și de percheziții desfășurate cu susținerea ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate, care au consolidat probatoriul oamenilor legii. Astfel, investigațiile au relevat faptul că în vara lui 2018, învinuiții au regizat plasarea într-un ascunziș al mașinii unui cetățean moldovean zeci de cartușe pentru pistolul-mitralieră „Kalașnikov”, înainte ca acesta să traverseze hotarul spre Ucraina.

În rezultat, cetățeanul s-a ales cu dosar penal, iar aceasta a avut impact și asupra arealului politic național, așa cum victima infracțiunii deținea în acea perioadă președinția organizației teritoriale din Chișinău a unui partid politic.

Procurorii PCCOCS au audiat și o altă persoană pe dosar, căreia i-au atribuit statutul de bănuit, dar care nu a fost reținută datorită colaborării cu oamenii legii. În context, PCCOCS invită persoanele care pot oferi informații să se prezinte în audiență la procurori, pentru ca să contribuie la avansarea investigațiilor acestui caz de rezonanță.

Așa cum acest dosar, cât și cel de investigare a cazului Petic implică fapte similare și multe persoane care au participat în ambele cauze investigate, procurorii PCCOCS au hotărât să le conexeze într-un sigur dosar.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button