fbpx

Mai multe persoane au fost arestate după doborârea avionului ucrainean. Anunțul făcut de autoritățile iraniene

Mai multe persoane au fost arestate de autoritățile iraniene după doborârea avionului ucrainean. Anunțul a fost făcut de Gholamhossein Esmaili, purtător de cuvânt din sistemul judiciar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, chiar dacă persoanele responsabile au fost deja plasate în arest, investigarea cazului este încă la etapa incipientă. Pe de altă parte, Esmaili nu a precizat numărul exact de persoane care sunt sub suspiciune în acest dosar și nici rolurile pe care le-au avut acestea.

La rândul său, președintele Iranului, Hassan Rohani, suține că ar trebui instituită o instanță specială cu „un judecător de rang înalt și zeci de experți” pentru a investiga cazul.

„Acesta nu este un caz obișnuit și toată lumea se uită la noi. Anunț că vom face monitorizarea pentru a detecta toate aspectele evenimentului și pentru a pedepsi pe cei responsabili”, a declarat liderul iranian.

Amintim că un avion ucrainean cu 176 de persoane la bord a fost doborât săptămâna trecută de o rachetă iraniană. Inițial, administrația de la Teheran declara că accidentul ar fi fost provocat de probleme tehnice, iar ulterior a recunoscut că aeronava a fost lovită, fiind confundată cu un mijloc de zbor militar.

Articole asemănătoare

Back to top button