fbpx

Mai multe persoane au fost arestate după doborârea avionului ucrainean. Anunțul făcut de autoritățile iraniene

Mai multe persoane au fost arestate de autoritățile iraniene după doborârea avionului ucrainean. Anunțul a fost făcut de Gholamhossein Esmaili, purtător de cuvânt din sistemul judiciar.

Potrivit lui, chiar dacă persoanele responsabile au fost deja plasate în arest, investigarea cazului este încă la etapa incipientă. Pe de altă parte, Esmaili nu a precizat numărul exact de persoane care sunt sub suspiciune în acest dosar și nici rolurile pe care le-au avut acestea.

La rândul său, președintele Iranului, Hassan Rohani, suține că ar trebui instituită o instanță specială cu „un judecător de rang înalt și zeci de experți” pentru a investiga cazul.

„Acesta nu este un caz obișnuit și toată lumea se uită la noi. Anunț că vom face monitorizarea pentru a detecta toate aspectele evenimentului și pentru a pedepsi pe cei responsabili”, a declarat liderul iranian.

Amintim că un avion ucrainean cu 176 de persoane la bord a fost doborât săptămâna trecută de o rachetă iraniană. Inițial, administrația de la Teheran declara că accidentul ar fi fost provocat de probleme tehnice, iar ulterior a recunoscut că aeronava a fost lovită, fiind confundată cu un mijloc de zbor militar.

Articole similare

Back to top button
Close