fbpx

Mai multe oportunități pentru studenții noștri? Banca Mondială a alocat aproape 40 de milioane de dolari pentru învățământul superior din Moldova

Țara noastră va primi 39,4 milioane de dolari pentru proiectul Învățământul superior. Joi, Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat creditul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanței BM la Chișinău, proiectul va spori calitatea, relevanța și eficiența sistemului de învățământ superior din Moldova. De asemenea, responsabilii își propun ca prin acest credit studenții să poată avea mai multe oportunități pentru a-și îmbunătăți nivelul de trai.

„Sistemul de învățământ superior din Moldova nu este suficient de bine orientat spre cererea existentă pe piața muncii. Proiectul Învățământul superior va ajuta oamenii să obțină cunoștințele și competențele necesare pentru locuri de muncă atractive în Republica Moldova, fără a fi nevoiți să-și părăsească familiile în căutarea unei vieți mai bune peste hotare, și va ajuta angajatorii să angajeze lucrători cu competențele necesare pentru dezvoltarea afacerilor lor”, a declarat managera de țară pentru Republica Moldova, Anna Akhalkatsi.

Așadar, cei care vor beneficia de această inițiativă sunt 91.000 de studenți din învățământul superior, 4100 de studenți din colegii pedagogice și 4400 de cadre didactice din universități și colegii pedagogice publice. De asemenea, circa 30.000 de solicitanți de locuri de muncă și 5000 de angajatori vor beneficia de un nou Sistem Informațional al Pieței Muncii, elaborat cu suportul proiectului.

Menționăm că, de la aderarea în 1992 a Republicii Moldova la Banca Mondială, instituția a alocat țării noastre peste un miliard de dolari pentru 60 de proiecte, transmite moldpres.md.

Articole asemănătoare

Back to top button