fbpx

Magazinele duty-free vor achita taxe și impozite

Joi, 3 noiembrie, Parlamentul Republicii Moldova a votat în a doua lectură proiectul de lege pentru eliminarea regimului duty-free pe teritoriul țării. Astfel, comercializarea mărfurilor în unitățile comerciale din zonele vamale va fi impozitată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În baza principiul echității fiscale pentru toți antreprenorii din Republica Moldova, „toți trebuie să-și achite partea sa din impozite în mod echitabil, inclusiv magazinele din aeroport.  Banii colectați în plus îi putem folosi pentru a ajuta mii de alți antreprenori în aceste timpuri complicate”, a declarat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba.

Magazinele duty-free existente vor activa până la expirarea licenței curente. Mai exact, magazinul amplasat în incinta aeroportului va activa până pe 22 decembrie 2022, iar unitățile comerciale din zonele de ieșire ale frontierei de stat vor activa până pe 3 septembrie 2023.

Propune anulării regimului duty-free în Moldova are scopul de a avansa principiul echității fiscale și de a combate contrabanda cu țăgări și alcool.

Articole asemănătoare

Back to top button