fbpx

live | Ursula von der Leyen a ajuns în R. Moldova. Partidul Șor protestează lângă Președinție

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns joi, 10 noiembrie, în Republica Moldova. Oficiala urmează să se vadă cu șefa statului Maia Sandu. Cu doar câteva minute înainte de întrevedere, simpatizanții Partidul Șor s-au adunat în preajma Președinției pentru a protesta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Flashmob-ul este organizat împotriva deciziei de a scoate Partidul Șor în afara legii.

„Ursula von der Leyen, vă rugăm să vă uitați la oamenii voștri pe care îi susțineți. Noi nu ne vom opri. Ei doresc să scoată Partidul Șor în afara legii”, a scandat un protestatar.

Amintim că duminică, 6 noiembrie, președinta Comisiei Europene a anunțat că va întreprinde o vizită la Chișinău în această săptămână. Obiectivul vizitei este de a „sublinia sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova, una dintre țările cele mai afectate de consecințele războiului ilegal purtat de Rusia împotriva Ucrainei”.

În contextul vizitei oficialei, oamenii legii au precizat că ar putea avea loc suspendări de trafic. Forțele de ordine solicită participanților la trafic „să manifeste disciplină maximă, să dea dovadă de înțelegere, să se conformeze necondiționat cerințelor legale ale polițiștilor”.

De menționat că președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, are și ea are planificată o vizită în Republica Moldova pentru vineri, 11 noiembrie.

 

Articole asemănătoare

Back to top button