fbpx

video | „Jos mafia!” și „Anticipate!”. Protest la Parlament, în timp ce în jurul clădirii au fost dislocați mai mulți polițiști

Sute de persoane au venit în această dimineață în fața clădirii Parlamentului pentru a cere demisia guvernării și retragerea proiectului de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) ar urma să fie scos de la coordonarea Președinției și trecut în subordinea Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 13:20) Manifestația a luat sfârșit. Odată cu retragerea protestatarilor, circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost reluată.

(update 12:39) Protestul continuă și la această oră. După ce au luat cuvântul mai mulți deputați ai opoziției (Radu Marian, Octavian Țîcu, Lilian Carp, Oazu Nantoi), în fața mulțimii vorbește liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

(update 11:23) În fața protestatarilor a apărut Maia Sandu. Președintea aleasă a fost întâmpinată cu scandări ca „Bravo!” și „Jos Dodon!”. Aceasta a ținut un discurs critic la adresa guvernanților.

(update 10:59) Protestul continuă. Oamenii strigă „Jos mincinoșii”, „Să vă fie frică, poporul se ridică” și „Noi suntem poporul!”.

(update 10:43) Dacă la începutul manifestației erau câteva sute de persoane, acum numărul protestatarilor este, probabil, de ordinul miilor. „Jos trădătorii” și „Maia Sandu președinte” sunt noile scandări ale oamenilor. Unii dintre ei au venit cu pancarte cu mesaje împotriva guvernării.

(update 10:21) Mai mulți cetățeni se alătură protestului, iar bulevardul Ștefan cel Mare a fost închis pe acea porțiune. Oamenii scandează „Rușine!” și „Jos mafia!”.

Știrea inițială:

Oamenii scandează „Jos mafia!” și „Anticipate!”.

În același timp, în jurul clădirii Parlamentului au fost dislocați mai mulți polițiști, iar în spatele Legislativului stau parcate mai multe microbuze și autobuze care au adus polițiști.

Știrea se actualizează.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button