fbpx

video | Important! Ultimele decizii CSE: Înlesniri pentru mediul de afaceri și medicamente compensate pentru cei care se tratează acasă de COVID-19

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă deciziile luate la ședința de joi, 8 aprilie, a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În primul rând, a fost anunțată anularea prevederii anterioare, care interzicea aflarea în locuri publice ca parcuri, păduri și zone de agrement.

Astfel, se extinde lista medicamentelor compensate pentru tratamentul la domiciliu al pacienților cu forme ușoare și moderate ale COVID-19. „Compensarea va fi de la 70 la 100% pentru toate categorii de persoane: asigurate și neasigurate”, a anunțat Ciocoi.

Totodată, va fi elaborat un mecanism de livrare a medicamentelor la domiciliu pentru bolnavii de COVID-19.

De asemenea, se permite reluarea antrenamentelor sportive pentru pregătirea de turneele internaționale.

Înlesniri pentru mediul de afaceri

„Am venit cu un șir întreg de înlesniri pentru mediul de afaceri în situația stării excepționale. Am decis prelungirea programului de subvenționare a dobânzilor. Până la 31 mai curent inclusiv va funcționa acest program. De asemenea, se prelungește programul de rambursare a taxei pe valoare adăugată.

Până la 31 mai curent, angajatorii care efectuează plăți pentru vaccinare angajaților vor beneficia de scutiri de taxe”, a mai anunțat Ciocoi.

Lista integrală a noilor prevederi urmează a fi publicată pe site-ul Guvernului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button