fbpx

video | „Vom revizui interdicția de plimbare în parcuri”. Anunțurile premierului Ciocoi, după ședința Centrului de comandă a stării de urgență

Premierul interimar a făcut declarații după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență de luni seara. Aureliu Ciocoi a recunoscut că a admis adoptarea unei interdicții care nu a fost înțeleasă în societate, și anume cea de a restricționa plimbarea în parcuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„A fost o decizie nu foarte bine gândită. Astfel de decizii sunt necesare doar atunci când e lockdown. Vom revizui această decizie la ședința următoare”, a anunțat el.

Potrivit oficialului, interdicția de a circula în locurile publice în intervalul orelor 23:00-5:00 nu are scopul de a limita drepturile oamenilor, ci de a limita și de a scurta în timp întâlnirile între rude și prieteni.

Totodată, autoritățile locale din Glodeni au cerut ca studiile să fie făcute cu prezența fizică a elevilor, în pofida faptului că raionul se află sub cod roșu epidemiiologic. Potrivit lui Aureliu Ciocoi, cererea este inacceptabilă.

Oficialul s-a arătat nemulțumit de faptul că reprezentanții forțelor de ordine sunt bruscați în mai multe stații de așteptare a transportului public din Chișinău, atunci când încearcă să reglementeze distanțarea fizică a pasagerilor.

Acesta a anunțat că membrii Centrului unic de comandă a stării de urgență se va convocă de cel puțin două ori pe săptămână.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button