fbpx

live | Cei 25 de pompierii moldoveni, petrecuți în misiunea din Grecia. Vor parcurge circa 1600 de kilometri cu autospecialele

Republica Moldova trimite în ajutor Greciei 25 de pompieri cu patru autospeciale. Aceștia urmează să ajute salvatorii locali să lupte cu flăcările devastatoare care au cuprins zone forestiere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liliana Pușcașu, ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a comunicat pentru ZUGO că inițial se preconizează ca pompierii noștri să petreacă o săptămână în Grecia. Aceștia vor face parte dintr-o misiune internațională, alături de colegi de-ai lor din 22 de țări.

Bunăoară, unul dintre cei 25 de pompieri, Dmitrii Polschin, a scris duminică seara pe rețelele de socializare că este prima sa experiență de acest gen timp de 17 ani.

„Incendiile forestiere de acest tip sunt cele mai complexe și obositoare, cu activitate fizică uriașă și temperaturi insuportabile. Focul nu cruță nimic.

Este imposibil pur și simplu să îl stingi. Trebuie să fie înaintea lui. Pompieri din multe țări și pentru prima dată din Moldova vor lupta cu focul într-o misiune internațională. Sunt sigur că cei care vor ocupa locuri în convoi mâine sunt printre cei mai buni”, afirmă el.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button