fbpx

Liber la călătorii în România pentru deținătorii cetățeniei țării vecine. Republica Moldova a fost inclusă în lista verde

Responsabilii de peste Prut au actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova nu se regăsește printre ele.

Așadar, conform rigorilor, persoanele care vin din zona nu stau în carantină și nu au nevoie de certificate care atestă că nu sunt bolnavi. Declarația a fost făcută de premierul român Florin Cîțu.

Comisia Națională pentru Situații de Urgență din România (CNSU) împarte țările în lista verde, galbenă și roșie. Cei care vin din regiuni cu risc mediu sau ridicat trebuie să prezinte certificatul de imunizare sau testul negativ la COVID-19. În caz contrat, ei sunt supuși izolării pentru 14 zile.

Pe de altă parte, amintim că moldovenii care nu dețin dubla cetățenie, nu au un permis de ședere temporară, nu merg în vizită la rude în România, nu sunt membri ai misiunilor diplomatice sau nu efectuează vizite de lucru, nu pot traversa frontiera cu pașaportul biometric.

Articole asemănătoare

Back to top button