fbpx

Le obținea de la unii și le vindea altora. Un locotenent-colonel de poliție în rezervă, reținut în flagrant în timp ce comercializa droguri

Un locotenent-colonel de poliție în rezervă a fost condamnat pentru comercializarea produselor narcotice. Bărbatul făcea parte dintr-un grup criminal organizat, format din cel puțin 13 membri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul polițist are 56 de ani și s-a pensionat din rândurile colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne. Bărbatul a fost reținut în iarna anului trecut, în flagrant, atunci când comercializa droguri. Substanța etnobotanică pe care o vindea acesta este numită de către comercianți și consumatori „Spice” și reprezintă un cannabinoid sintetic.

Fostul ofițer obținea drogurile de la alți membri ai grupului și le vindea în baza comunicării telefonice cu consumatorii. Faptele incriminate au avut loc în perioada august 2018 – februarie 2019 și au fost dovedite inclusiv prin probele investigatorului sub acoperire, căruia acesta i-a vândut droguri, prin rezultatele perchezițiilor, interceptărilor, monitorizărilor vizuale, dar și altor măsuri procesual-penale.

Instanța l-a condamnat pe bărbat la patru ani și opt luni de pușcărie. Potrivit sentinței pronunțate, după ispășirea pedepsei, acesta nu va putea ocupa funcții care prevăd gestionare a substanțelor chimice și farmaceutice timp de 3 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button