fbpx

La doar 17 ani, moldoveanul Alexandru Solovei a devenit campion mondial la lupte greco-romane

Luptătorul de stil greco-roman, Alexandru Solovei, a devenit campion European la cadeţi. Sportivul de doar 17 ani l-a învins în finală pe reprezentantul Turciei, iar la europenele organizate în Bulgaria, luptătorii din Republica Moldova au cucerit patru medalii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alexandru Solovei a cucerit medalia de aur la categoria 71 de kilograme. El a obţinut în total patru victorii în faţa sportivilor din Belgia, Ungaria şi Armenia, iar în finală l-a învins pe turcul Alperen Berber. Este prima medalie de aur la un Campionat European pentru sportivul basarabean, care în 2019 a devenit vicecampion european la copii.

Cu prilejul victoriei sale, șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook.

„O veste bună a venit de la Budapesta, unde se desfășoară Campionatul mondial de cadeți la lupte. Ieri seara, sportivul moldovean Alexandru Solovei a devenit campion mondial la lupte greco-romane (categoria 71 kg).

Dragă Alexandru, felicitări și mult succes în continuare! Victoria ta este dovada faptului că munca se răsplătește. Exemplul tău va inspira alți tineri să se avânte în competiția sportivă și să ducă demni numele țării noastre în lume. Îți mulțumim pentru efort, perseverență și pentru bucuria de a fi mândri de Moldova”, se arată în postarea președintei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button