fbpx

„L-au scos prin dos. Au luat pentru asta două milioane de dolari”. Alexei povestește cum ar fi reușit Caramalac să plece de Moscova

Grigore Caramalac ar fi fost de la Curtea de Apel prin spate chiar de către judecători. Declarația îi aparține fostului șef al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate și Corupției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, dintre liderii organizațiilor care activau spre sfârșitul anilor 90, doar Caramalac, alias Bulgaru, este unicul care nu se află în pușcărie. Fiind invitat în studioul N4, el  și-a amintit că oamenii legii au reținut interlopul.

De câteva ori, aceștia au cerut prelungirea termenului de arest preventiv, însă ultima dată el ar fi plătit ex-magistraților de la Curtea de Apel două milioane de dolari și ar fi fost scos prins dosul clădirii în timp ce ofițerii l-ar fi așteptat în fața edificiului.

„L-au cățărat în avion și el a plecat la Moscova. Putin i-a dat cetățenie. El trăiește la etajul trei în Banca Națională a Rusiei. Are șase birouri acolo. (…)

Nu este un secret, am trimis din Departament de trei ori grupuri de lucrători de la noi să îl fure de acolo. De trei ori am trimis. Patrushev (n. red. Nikolai Patrushev, directorul al Serivicului Federal de Securitate din Rusia în perioada 1999-2000), am fost pe timpurile Uniunii Sovietice cu el la niște cursuri în Karaganda. Am stat o lună într-o odaie și ne-am împrietenit. M-a telefona și îmi spunea să îi iau pe ai mei. El era „krisha” lui. Zice: Aceștia îi vor ucide pe ai tăi. Și eu le spuneam: Hai veniți înapoi.(…)

L-au prins ucrainenii. Din aeroport l-au luat și l-au închis. I-a dat cinci milioane de dolari procurorului și a șters-o”, a povestit generalul.

Acesta, însă, nu a precizat vreun nume a funcționarilor implicați. La fel, Nicolae Alexei nu a menționat nici perioada când s-ar fi întâmplat cele enunțate.

Precizăm că, în Republica Moldova, oficial, Caramalac este declarat învinuit în două cauze penale, pornite în temeiul unei bănuieli rezonabile de comitere a infracţiunilor de șantaj și tentativă de omor. Pe numele lui sunt emise mandate de arest.

Oamenii legii anunțau anterior că Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”, originar din Taraclia, a fost dat în căutare prin Interpol încă în 1998. Gruparea sub conducerea acestuia ar fi comis mai multe omoruri, jafuri, răpiri de persoane și estorcări.

Articole asemănătoare

Back to top button