fbpx

Juristă de la CNAM, reținută timp de 72 de ore pentru abuz de serviciu

Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud împreună cu ofițerii Centrului Național Anticoruppție (CNA) au efectuat percheziții pe cauza penala pornită pe faptul abuzului de serviciu săvârșit de un jurist al Agenției teritoriale Sud a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procurorii și ofițerii anticorupție au descins în data de 23 noiembrie cu percheziții acasă și în biroul suspectei. În cadrul cazurilor documentate, a fost stabilit un prejudiciu de peste 100.000 lei, bani ce urmau să ajungă în bugetul CNAM. Femeia a fost reținută pentru 72 de ore în izolatorul Inspectoratului de Poliție Cahul.

Potrivit oamenilor legii, ea este suspectată că de comun acord cu factori de decizie ai Agenției, însușea mijloacele financiare destinate achitării primelor de asigurare obligatorie și penalităților de întârziere. Sumele erau achitate de către administratorii întreprinderilor individuale și gospodăriilor țărănești, urmare a emiterii ordonanțelor judecătorești în privința acestora, cu privire la încasarea plăților.

Banii erau încasați de jurista Agenției, personal, în numerar, cât și în contul său curent la una din băncile din Cahul.

Totodată, soțul ei, care este avocat, a fost escortat la CNA pentru audieri, fiind suspectat de complicitate la săvârșirea infracțiunii.

Articole asemănătoare

Back to top button