fbpx

Judecătorul prins cu 11.000 de dolari mită nu va fi plasat în arest preventiv. Persoana care a oferit banii – în arest la domiciliu

Curtea de Apel Chișinău a respins contestația Procuraturii Anticorupție prin care s-a insistat ca judecătorul de la  prins în flagrant cu 11.000 de dolari mită să fie cercetat în arest preventiv. Pe de altă parte, agentul economic care a oferit banii este plasat pentru o lună în arest la domiciliu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Magistratul a fost reținut în flagrant, acum două săptămâni, într-un dosar pornit de procurorul general. Cauza a fost inițiată în baza unor informații potrivit cărora acesta ar fi pretins 16.000 de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi și a adopta o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu Centrul Național Anticorupție, au documentat acțiunile. Acesta a fost reținut în flagrant când primea tranșa de 11.000 de dolari din suma inițială, apoi pus sub învinuire

La demersul Procuraturii Anticorupție, funcționatul a fost suspendat provizoriu din funcție, până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button