fbpx

Jeff Bezos visează la nemurire? Acesta a investit într-o companie care îşi propune să întinerească oamenii

După ce a cucerit spaţiul, Jeff Bezos caută elixirul vieţii. Conform MIT Technology Review, o revistă deţinută de Institutul de Tehnologie din Massachusetts, fondatorul şi preşedintele executiv al Amazon ar fi investit o sumă de bani nespecificată, dar cu siguranţă mare, în Altos Labs, un nou-născut care are ca scop inversarea procesului de îmbătrânire la om prin reprogramare celulară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Înregistrată în Delaware chiar în aprilie anul trecut, compania ar fi rezultatul unei întâlniri ştiinţifice organizate în octombrie 2020 de antreprenorul şi fizicianul ruso-israelian Yuri Miller în vila sa luxoasă de pe dealurile din Los Altos, California, notează mediafax.

Subiectul: cum ar putea fi folosită biotehnologia, pentru a face oamenii mai tineri. Astfel, bărbatul, deja creatorul foarte bogatelor premii Breakthrough, după ce a ascultat timp de două zile intervenţiile a numeroşi experţi în domeniu, a decis să exploreze această nouă frontieră, care pare ruptă dintr-un film science fiction.

Miller are active estimate la 4,8 miliarde de dolari. Printre profesioniştii care ar trebui să se alăture proiectului în diferite funcţii se numără oamenii de ştiinţă de calibru, precum Juan Carlos Izpisúa Belmonte, de la Institutul Salk (o structură cunoscută pentru experimentele sale asupra organismelor himerice), Jennifer Doudna, câştigătoare a Premiului Nobel pentru chimie în 2020 pentru dezvoltarea metodei Crispr-Cas9 şi fost director al Institutului Naţional al Cancerului din Statele Unite, şi Richard Klausner, care este de aşteptat să ocupe rolul de CEO.

Un alt laureat al Premiului Nobel, precum Shinya Yamanaka, premiat în 2012 pentru descoperirea celulelor stem reprogramate, va sta, gratis, la conducerea comitetului ştiinţific consultativ al companiei. Alte nume ilustre ar putea fi apoi adăugate în viitorul apropiat: potrivit Mit Technology Review.

Altos Labs ar fi strâns deja investiţii pentru 270 de milioane de dolari, prin urmare ar fi oferit potenţialilor săi cercetători salarii de un milion de dolari pe anplus acţiuni la companie. Pe măsură ce transpare, scopul iniţial al organizaţiei va fi pur şi simplu de a face „ştiinţă excelentă”, dar este clar că, în cazul în care progresul în întinerirea celulelor se va dovedi deosebit de perturbator, perspectivele economice pentru o utilizare comercială a acestor descoperiri ar deveni vaste.

Din vârful celor peste 200 de miliarde de dolari, Jeff Bezos se freacă de mâini: o nouă afacere mare se profilează la orizont. Cu toate acestea, nu este pentru prima dată cândantreprenorul de 57 de ani priveşte cu interes sectorul biotehnologiei. De fapt, în 2018 investise deja într-o companie care se ocupă de terapii anti-îmbătrânire numită Unity Technologies.

De data aceasta, însă, nimeni altul decât Elon Musk s-a gândit să-i dea o replică.

Potrivit CEO-ului Tesla, în cazul în care Altos Labs nu îşi va atinge obiectivele, Bezos „va da în judecată moartea!”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button