fbpx

Ioniță spune că Bucureștiul va analiza sugestia de a imuniza toți moldovenii, dar punctează că de proces sunt responsabile autoritățile naționale

Daniel Ioniță afirmă că autoritățile de la București vor analiza petiția prin care România este rugată să vaccineze întreaga populație a Republicii Moldova. Acesta, însă, reiterează că procesul este responsabilitatea autorităților naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind invitat în studioul emisiunii InProfunzime, Ionița a punctat că solicitarea a ajuns în atenția autorităților de peste Prut. În același timp, potrivit lui, până a ajunge la o decizie, trebuie de ținut cont de prevederile dreptului internațional.

„Nu pot să spun nici da, nici nu. (…) O vor analiza și vor vedea în ce măsură putem face posibil un astfel de gest pentru absolut toți cetățenii Republicii Moldova. (…) Actul medical și sănătatea publică este o prerogativă importantă a suveranității naționale și practic statele sunt obligate de a asigura condiții necesare pentru sănătatea publică. Dacă România își asumă un asemenea demers, trebuie să vedem ce acte trebuie să semnă pentru chestia asta”, a conchis Ioniță.

Amintim că, acum câteva zile, în spațiul public a apărut o petiție adresată autorităților române prin care se cerea extinderea ofertei românești de vaccinare contra COVID-19 către toți cetățenii Republicii Moldova, nu doar către cei care dețin cetățenia statului vecin.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button