fbpx

Ion Sturza: E mare tristețe să vezi un procuror general care marșează pe schemele desenate de Platon

Fostul premier Ion Sturza, aduce critici dure la adresa procurorului general Alexandr Stoianoglo. Politicianul consideră că acesta a eșuat managerial și ar face jocurile lui Platon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sturza consideră că Platon este cel mai nociv personaj din istoria țării și susține că Moldova ar risca să piardă sute de milioane de lei în instanțele internaționale. În același timp, ex-prim-ministrul este de părerea că și Platon s-ar număra printre cei care au beneficiat de frauda bancară.

Referindu-se la apropierea dintre Platon și Stoianoglo, fostul șef al Executivului s-a declarat dezamăgit de faptul că procurorii ar asculta ce le sugerează Platon.

„E mare tristețe să vezi un procuror general care marșează pe schemele care ți le desenează unul dintre arhitecții dezastrului din sistemul financiar-bancar. Să nu uităm că Platon la un moment controla 70% din sistemul bancar din Moldova. Platon vrea să-și adjudece cât mai mult. Pe rol în instanțele internaționale de arbitraj sunt cazuri de sute de milioane în care este atrasă Republica Moldova și de care nu se prea ocupă nimeni”, a conchis Ion Sturza în studioul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Ex-oficialul este de părerea că Platon va încerca, indirect, să îl pedepsească pe Plahotniuc. Așadar, el consideră că marșarea pe informațiile parțiale oferite de Platon, ar fi unul dintre cele mai proaste scenarii ale Procuraturii.

Articole asemănătoare

Back to top button