fbpx

Intrarea în satul Bravicea bucură privirile localnicilor. Stația de așteptare a transportului, pictată de o tânără artistă

A devenit deja un trend cultural ca stațiile de așteptare a transportului public din țara noastră să fie pictate de artiștii autohtoni. Este și cazul satului Bravicea, care s-a ales cu o astfel de pictură unică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Desenul cu mesajul „Veșnicia s-a născut la sat”, inspirat de Lucian Blaga, este special și datorită faptului că a fost realizat de o tânără din Chișinău, stabilită de patru ani la Bravicea. Cristina Joreanu nu pictează pentru prima dată o stație de așteptare a transportului public, însă în această localitate o face în premieră.

„Am făcut mai multe schițe, cum aș vedea eu acestă stație, și, împrenă cu domnul primar, am ales-o pe cea mai portivită”, povestește tânăra.

Nu i-a fost greu să aplice culorile pe pereți, mai ales că acestea sunt de calitate. A lucrat câteva zile, cu multă plăcere și entuziasm.

„Am primit doar cuvinte de laudă, ceea ce m-a motivat și mai mult să realizez o lucrare fumoasă. Am pus mult suflet în ea”, a menționat Cristina Jornea, pentru presa locală.

Inițiativa de a da culoare stației de așteptare aparține primarului de Bravicea, Alexei Zatic.

„Am văzut poze cu diverse stații în internet. Mi-a plăcut mult și m-am gândit să aducem și noi culoare în localitatea noastră. Cristina Joreanu a fost cea care ne-a susținut ideea”, a spus primarul.

Pictorița și primarul speră că stația va fi păstrată de către localnici și va bucura ochii trecătorilor mult timp de acum înainte.

Articole asemănătoare

Back to top button