fbpx

infografic, update | Femeile sunt mai active decât bărbații, iar tinerii nu se grăbesc să se mobilizeze. Câți moldoveni au votat până acum?

Astăzi, 3 noiembrie 2019, se desfășoară turul doi al alegerilor locale. Cetățenii participă la vot pentru a alege primarii ce vor conduce localitățile vizate în următorii patru ani. Astfel, secțiile de votare au fost deschise la ora 07:00, conform regulamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ora 18:00. Mai mult de jumătate de milion de moldoveni au votat până la această oră. Femeile sunt mai active decât bărbații la acest scrutin, iar tinerii nu se grăbesc să se mobilizeze și să ajungă la secții, ei reprezentând doar 6,19% din numărul total de persoane care au votat deja. Cei mai activi alegători sunt în raionul Ocnița, acolo înregistrându-se o prezență la alegeri de peste 47%. În același timp, în capitală au votat peste 211.000 de cetățeni.

Ora 15:30. Până în acest moment, la secțiile de votare s-au prezentat circa 29% de alegători. La fel ca și până acum, cei mai activi sunt persoanele cu vârste de după 40 de ani, iar ce mai pasivi – tinerii, îndeosebi cei cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani. Într-un număr mai mare, până acum, la vot au fost femeile. La categoria pasivi se numără și alegătorii din Chișinău, unde prezența la vot e de circa 25%.

 

Ora 13:30. Până acum, 22,50% de alegători din întreaga țară și-au exercitat dreptul la vot. Dintre aceștia, la scrutin au participat mai multe femei decât bărbați. De asemenea, tinerii cu vârsta de 18-25 de ani s-au prezentat cel mai puțin la urne în cadrul turului II al alegerilor locale generale. Potrivit președintelui CEC, Dorin Cimil, cea mai masivă prezență la vot a fost înregistrată în localitate Dereneu din raionul Călărași, unde au votat 46,79% dintre alegători, ceea ce ar fi echivalent cu 495 de persoane. Pe de altă parte, cel mai puțin s-a votat la Florești. În capitală au votat 18,74% dintre cetățenii înscriși pe listele electorale.

Ora 11:15. În acest moment, mai mult de 12% (circa 200.000) dintre alegătorii din întreaga țară au votat. Cei mai pasivi sunt cei din Chișinău și Bălți. Pe de altă parte, la urnele de vot mai prezenți sunt cetățenii cu vârste peste 40 de ani.

 

Articole asemănătoare

Back to top button