fbpx

infografic | Bărbile bărbaților, paradisul virușilor? La ce concluzie au ajuns specialiștii americani?

Percepute ca elemente de stil și devenite în ultimii ani un trend, bărbile bărbaților sunt subiectul mai multor controverse legate de igienă și de mediul pe care acestea îl crează pentru apariția diferitor germeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În contextul răspândirii coronaviruslui (COVID-19), specialiștii americani au efectuat o cercetare în care au constatat că bărbile bărbaților pot contribui la răspândirea acestuia, dar și a altor tipuri de viruși.

La începutul săptămânii, potrivit New York Post, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a publicat un infografic în care este explicată relația dintre bărbile bărbaților și măștile de protecție împotriva coronavirusului.

Astfel, potrivit experților, cele mai multe tipuri de barbă fac masca de protecție inutilă. Totuși, bărbații care aleg să poarte mustăți mai puțin extravagante au șanse mai mici să fie supuși riscului de infecție cu anumiți viruși.

În același timp, potrivit profesorului Michael Mina de la Harvard, noul virus COVID-19 ucide, în general, bărbați, persoane în etate și fumători, toate aceste trei grupuri având drept element comun imunitatea scăzută.

Articole asemănătoare

Back to top button