fbpx

Încă un procuror anticorupție, trimis pe banca acuzaților. Ce infracțiune ar fi comis?

Un ofițer din cadrul oficiul Sud al PA, care a deținut interimatul funcției de șef al Procuraturii raionului Cahul, a fost trimis pe banca acuzaților. El este suspectat de „amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției”, precum și de „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul a fost reținut acum trei luni, în cadrul unei urmăriri penale, inițiate în baza unor investigații jurnalistice, dar și a unor informații prezentate de către SIS. Potrivit probatoriului acumulat, în decursul anului 2015, învinuitul ar fi săvârșit acte de tragere la răspundere penală a unui șef de serviciu din cadrul IGP. Acesta i-ar fi refuzat procurorului încetarea unei proceduri contravenționale în care era vizată o benzinărie din orașul Cantemir.

În urma acțiunilor care ar fi fost întreprinse de învinuit, victima a fost pusă sub învinuire pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. În ianuarie 2016, dosarul în privința polițistului a fost expediat în judecată, fiind achitat ulterior de instanțele naționale de toate nivelele.

Fiind audiat de procurori, inculpatul nu și-a recunoscut vina. La demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat suspendarea provizorie a acestuia din funcție, până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care acesta este vizat.

În prezent, el este cercetat în stare de libertate, având interdicția de a părăsi localitatea, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la cinci ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Articole asemănătoare

Back to top button