fbpx

Încă un denunț pe numele șefului de secție de la Institutul Oncologic, plasat în arest pentru 20 de zile pentru că ar fi luat mită

Virgiliu Urechi, șeful de secție din cadrul Institutului Oncologic, care a fost reținut de CNA fiind suspectat de luare de mită, a fost plasat în arest pentru 20 de zile. Pe numele acestuia a mai apărut un denunț din partea unui fost pacient care susține că șeful de secție ar fi primit mită de la el 50.000 de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi primit de la el 50.000 de lei pentru a grăbi internarea mamei sale, bolnave de cancer, în instituția medicală. Declarantul susține, în plângerea sa, că i-ar fi transmis banii chiar în biroul de serviciu al angajatului Institutului Oncologic, documentând discuția cu mijloace audio, pe care a atașat-o la denunț în calitate de probă. Astfel, ofițerii de urmărire penală și procurorii urmează să analizeze dovezile și să decidă asupra acțiunilor ulterioare.

Amintim că, un șef de secție de la Institutul Oncologic a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție pentru o mită de 2000 de euro. Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi pretins de la el 2000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav de cancer și a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuția ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituției medicale și, respectiv, CNA.

În acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal – coruperea pasivă, iar astăzi procurorii anticorupție și ofițerii CNA l-au reținut pe șeful de secție în flagrant, în momentul primirii banilor. Transmiterea s-a efectuat sub controlul CNA și a fost documentată cu mijloace speciale audio și video.

Dacă va fi găsit vinovat, șeful de secție, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button