fbpx

Încă doi profesori turci de la Liceul Teoretic „Orizont”, expulzați anul trecut din Republica Moldova, au fost condamnați

Ultimii doi dintre cei șapte profesori turci de la Liceul „Orizont”, expulzați la începutul lunii septembrie 2018 din Moldova, au fost condamnați la închisoare în Turcia. Este vorba despre directorul adjunct al liceului şi directorul filialei Ceadâr-Lunga.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unul dintre ei a primit o pedeapsă definitivă de șase ani și șase luni. Al doilea a fost condamnat de prima instanță la nouă ani de închisoare, însă instanța de apel urmează să se expună după ce sentința a fost atacată.

Feridun Tüfekçi, fostul director al Liceului „Orizont” din orașul Ceadâr-Lunga este primul condamnat. După cum a declarat soția acestuia pentru presă, starea de sănătate a bărbatului s-a agravat, din cauza lipsei îngrijirilor medicale în pușcărie. Procesul de judecată s-a desfășurat chiar în închisoarea în care era deținut profesorul. În același timp, bărbatului i s-a mai intentat un dosar penal în Turcia pentru că, pe lângă funcția administrativă, ținea și cursuri, relatează jurnal.md.

Amintim că, pe 6 septembrie anul trecut, șapte angajați ai rețelei de licee „Orizont” au fost reținuți și transportați la Aeroportul Internațional Chișinău. Acolo au fost îmbarcați într-un avion și duși în țara lor de origine. Autoritățile de la Chișinău declarau la acea vreme că ei ar avea legături cu o grupare islamistă.

Articole asemănătoare

Back to top button