fbpx

În R. Moldova a fost lansată campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Ce presupune aceasta

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) și Platforma Copiilor au anunțat despre lansarea campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”. Aceasta are scopul de a sensibiliza adulții din comunitatea școlară pentru a asigura copiilor LGBT+ un mediu educațional incluziv. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Campania prezintă o serie de materiale care au scopul să ajute profesorii și profesoarele din Republica Moldova să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. De asemenea, profesorii și profesoarele au ocazia să-și testeze cunoștințele despre copiii comunității LGBT+ și despre propriul grad de acceptare a acestora.

Îndemnăm cadrele didactice să accepte, să respecte și să promoveze diversitatea, încurajând elevii și elevele să inițieze discuții, reflecții pe tema identității de gen și a orientării sexual-romantice. Să încurajeze copiii în procese de monitorizare a drepturilor copiilor LGBT+. Să creeze în școală un mediu în care oamenii, atât copiii, cât și adulții, au grijă unii de alții, cu respect pentru demnitatea umană și propria identitate (de gen, culturală etc.)”, specifică Tatiana Corcebaș-Onica, specialistă în comunicare și relații publice la CIDDC și autoarea proiectului.

Campania se va desfășoară în luna noiembrie 2022 și poate fi urmărită pe canalele de comunicare ale organizațiilor GENDERDOC-M și CIDDC, precum și ale comunității Platforma Copiilor.

Campania „Copiii LGBT în școala ta” a fost realizată în cadrul programului de instruire privind combaterea prejudecăților prin instrumente audiovizuale „Combating hate can be fun”, desfășurat de Centrul de informații GENDERDOC-M cu suportul financiar al Regatului Țărilor de Jos.

Articole asemănătoare

Back to top button