fbpx

În Chișinău a început acoperirea gropilor de pe principalele străzi. Arterele vizate

Gropile de pe străzile din Chișinău au început a fi injectate cu asfalt. Lucrările au început săptămâna trecută și sunt executate de un agent economic selectat în bază de concurs, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Potrivit șefului interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, lucrările sunt organizate în regim alert, pentru a acoperi gropile care erau periculoase pentru deplasarea autoturismelor: „Mă refer în special la podul Viaduct, podul de la str. Mihai Viteazul, estacada Sângera. De asemenea, sunt înlăturate neconformitățile pe căile de acces, inclusiv pe șoseaua Petricani, tronson: șos. Poltava – cercul de la SUPRATEN, drumul spre localitatea Budești. Aceste lucrări sunt deja finalizate„, a precizat funcționarul în cadrul ședinței operative săptămânale de marți, 4 mai.

La noapte, drumarii vor interveni prin injectarea gropilor pe strada Muncești și bd. Dacia.

Municipalitatea precizează că la 29 aprilie a fost finalizată licitația privind achiziționarea betonului asfaltic cald. În prezent, concursul este la etapa de clarificări, după care urmează semnarea contractului.

Potrivit responsabililor de la Direcția transport, în timp de 1-2 săptămâni vor fi semnate contractele cu antreprenorii și respectiv, vor începe în forță lucrările pe străzi pentru înlăturarea neconformităților, prin plombări pe suprafețe mai mari.

Măsurile sunt necesare având în vedere starea drumurilor după ciclurile de îngheț/dezgheț din iarna trecută – menționează autoritățile municipale.

Primarul Ion Ceban și-a exprimat regretul vizavi de tergiversarea anumitor proceduri la nivel de minister de resort, vizavi de aplicarea standardului european EN, care vor produce consecințe asupra infrastructurii drumurilor.

„Cu regret, Ministerul Economiei nu a suspendat unele elemente cu privire la eliberarea certificatelor de conformitate de către laboratoarele specializate pe controlul calității amestecurilor asfaltice calde. Nu înțeleg de ce se opune Guvernul și Ministerul în această privință, dar sper să depășim problema, pentru a nu admite aducerea infrastructurii drumurilor într-o stare deplorabilă, care afectează toată republică, dar în special Chișinăul, care are cele mai multe artere de circulație”, a spus edilul.

Articole asemănătoare

Back to top button