fbpx

În aprilie, pensiile, alocațiile sociale și alte plăți vor fi aduse acasă la fiecare bătrân. Chicu: „Doar să stea la domiciliu”

Pensiile, alocațiile sociale și alte plăți primite de moldoveni vor fi aduse la domiciliul fiecărui beneficiar, pentru ca vârstnicii să nu să iasă din casă pe timp de epidemie. Măsura este luată în contextul stării de urgență și a fost pronunțată aseară, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, potrivit Dispoziției Nr.3 a Comisiei Situații Excepționale a RM: Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, prin intermediul subdiviziunilor sale, pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat, deserviți de prestatorul menționat, va asigura, începând cu 1 aprilie 2020:

1. distribuirea la domiciliu, cu însoțirea unui angajat al structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a pensiilor, alocațiilor sociale de stat și altor prestații sociale pentru beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă și alocații sociale de stat pentru persoane vârstnice;

2. achitarea prin intermediul oficiilor poștale a plăților sociale beneficiarilor, indiferent de viza de reședință/domiciliul, asigurând regim fluidizat de acces al persoanelor și cu respectarea distanței sociale.

„Ne adresăm persoanelor în etate de a nu părăsi domiciliul fără necesitate stringentă. Vom acorda tot suportul prin intermediul angajaților MAI și ai Autorităților Publice Locale pentru a-i asigura cu totul de ce e necesar și în cazul pensiilor, doar ca persoanele în etate să stea la domiciliu în această perioadă”, a declarat premierul Ion Chicu.

Potrivit specialiștilor și autorităților, persoanele în etate sunt cele mai expuse riscului de a avea complicații în urma infecțiilor de coronavirus.

Articole asemănătoare

Back to top button