fbpx

În 2019 – ignorat, în 2020 – invitat. Dodon, poftit de Putin să marcheze sărbătoarea de 9 mai, anul viitor, la Moscova

După ce în anul 2019, președintele Igor Dodon nu a fost invitat la sărbătoarea de 9 mai în Federația Rusă, în anul 2020, Vladimir Putin își ia revanșa. Totul pentru că acesta i-a trimis deja o invitație oficială, prin intermediul Ambasadorului rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, șeful statului precizează că printre multiplele subiecte de discuție pe care le-a avut cu Vasnețov, s-a strecurat și o scrisoare prin care a fost poftit la Moscova să celebreze ziua de 9 mai.

„În cadrul întrevederii, ambasadorul rus mi-a înmânat invitația oficială din partea Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a participa la acțiunile festive care vor avea loc la Moscova, la 9 mai 2020, cu prilejul marcării celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a notat Dodon despre invitația expediată cu mult în avans.

Amintim că, ziua de 9 mai 2019 a fost celebrată în centrul capitalei, iar președintele Igor Dodon a organizat un concert cu participarea artiștilor autohtoni: Nelly Ciobanu, Olia Tira, Natalia Gordienco și a formațiilor „DoReDos” și „SunStroke Project”. De asemenea, invitata specială a evenimentului a fost cântăreața Valeria din Rusia.

Articole asemănătoare

Back to top button