fbpx

Igor Grosu, întrevedere cu premierul suedez la Stockholm: Vrem ca un număr cât mai mare de produse moldovenești să ajungă în Suedia

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, aflat miercuri, 8 februarie, în vizită de lucru la Stockholm, s-a întâlnit cu prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson. Oficialii au discutat despre intensificarea cooperării economice și comerciale dintre Republica Moldova și Suedia: „Ne dorim ca un număr cât mai mare de produse moldovenești să ajungă în Suedia și să avem cât mai mulți investitori suedezi în Republica Moldova”, anunță Grosu pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma acestei vizite, președintele Parlamentului a notat despre planurile pentru anul 2023.

„Ne-am propus să revenim la creștere economică și să susținem mediul de afaceri. O altă prioritate o reprezintă dezvoltarea producerii energiei din surse regenerabile. Suntem interesați de experiența Suediei în realizarea proiectelor de generare a energiei verzi”, scrie Grosu pe rețelele de socializare.

Șeful Legislativului a vorbit și despre dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

„I-am dat asigurări prim-ministrului suedez că Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova sunt angajați plenar pentru dezvoltarea economică a țării și în a crea condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor și investițiilor”, a mai notat președintele Parlamentului.

De asemenea, Igor Grosu a mai avut o întrevedere cu omologul său Andreas Norlén în cadrul căreia a mulțumit Guvernul suedez:

„Am apreciat contribuția guvernului suedez în valoare de circa 14 milioane de euro anunțate ca angajament în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova de la Paris. Totodată, am primit asigurări că în caz de necesitate, Suedia va fi alături de cetățenii Republicii Moldova.”

Președintele Legislativului a amintit că de-a lungul anilor, Guvernul de la Stockholm a investit în proiecte importante în domeniul IT, cum ar fi Centru de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”, inclusiv sistemul e-Parlament datorită căruia deputații votează electronic, în domeniul medicinii și, nu în ultimul rând, în realizarea brandului de țară în domeniul vitivinicol.

Articole asemănătoare

Back to top button