fbpx

HoReCa va plăti TVA de 6% în perioada stării de urgență. Fotescu: „Acest sector a avut cel mai mult de suferit”

Afacerile HoReCa vor plăti TVA de 6% în perioada stării de urgență. Proiectul înaintat de Partidul Șor și Pentru Moldova a fost votat vineri de parlamentari în două lecturi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, plata va fi de două ori mai mică decât în perioadele obișnuite. Inițiativa legislativă a fost elaborată după ce asociația patronală din sectorul HoReCa a făcut o solicitare în acest sens, a spus de la tribuna centrală a Parlamentului Vadim Fotescu, deputat al fracțiunii Șor.

„Acest sector a avut cel mai mult de suferit din cauza pandemiei, deoarece restricțiile au redus semnificativ veniturile. Multe întreprinderi au fost nevoite să reducă salariile, să elibereze angajați, sau chiar să se închidă”, a declarat deputatul.

Potrivit lui, în condițiile în care statul nu a ajutat acest sector, inițiativa respectivă oferă anumite facilități pentru a susține ramura în perioada pandemiei.

„Constatăm cu regret că statul nu a ajutat cu nimic acest sector, iar acest proiect vine să ofere un mic ajutor pe care și-l permite statul, astfel ca, cel puțin temporar, în perioada stării de urgență și a stării de urgență în sănătatea publică, care nu se știe cât va dura, vom menține aceste întreprinderi pe linia de plutire, astfel încât să nu se închidă”, a punctat Vadim Fotescu.

Inițiativa a fost votată unanim de deputații prezenți la ședința Parlamentului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button