fbpx

Guvernul vrea o nouă modificare a Legii Procuraturii. Maia Sandu: Sunt gata să aleg eu candidații pentru funcția de procuror

După ce rezultatele concursului pentru alegerea procurorului general au fost anulate, Guvernul a cerut azi ca să fie făcută o nouă modificare în Legea Procuraturii, astfel încât prim-ministra să poată alege doi candidați ce vor fi înaintați, ulterior, CSP-ului și președintelui țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest sens, ministra Justiției a prezentat un proiect de decizie care să fie inclus pe ordinea de zi a ședinței de azi a Executivului și care să fie adoptat prin asumare de răspundere.

„Din păcate, procesul de evaluare a candidaților (n.r. evaluarea candidaților la funcția de procuror general) a fost viciat. Eu sunt gata să-mi asum această răspundere politică pentru a identifica lista candidaților la funcția de procuror general care să fie înaintă CSP-ului”, a anunțat Maia Sandu.

De altfel, în cadrul proiectului se cer modificări în ceea ce privește modul de demitere a procurorului general, dar și se impune ca instituțiile de stat subordonate Guvernului să ofere informații prim-ministrei despre integritatea candidaților.

Articole asemănătoare

Back to top button