fbpx

Guvernul a aprobat numirea a trei ambasadori ai R. Moldova. Printre desemnați, fostul premier Aureliu Ciocoi

La propunerea Ministerului de Externe și Integrării Europene, Guvernul a aprobat numirea a trei ambasadori ai Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul prim-ministru, Aureliu Ciocoi, a fost desemnat Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al R. Moldova în Republica Federală Germania. Executivul a aprobat rechemarea lui Oleg Serebrian din această funcție în legătură cu expirarea mandatului.

Aureliu Ciocoi și-a început cariera profesională în 1988 ca muncitor salahor la Editura Centrală din orașul Chișinău. În anii 1989-1992 a activat ca jurnalist în cadrul mai multor cotidiane. A fost Ambasador al Republicii Moldova în Germania și Regatul Danemarcei în anii 2010-2015 (prin cumul). A fost Ambasador al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză în anii 2015-2017. Pentru scurt timp a fost Ambasador al Republicii Moldova în SUA în anul 2017. În anii 2017-2018 a fost Ambasador cu misiuni speciale în cadrul MAEIE.

De asemenea, miniștrii au aprobat numirea Corinei Călugăru în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R. Moldova în Republica Franceză, și a lui Dmitri Croitor – în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R. Moldova în Republica Turcia.

Corina Călugăru are studii de licență în economie și master în drept. De asemenea, face studii de doctorat în științe juridice. Din noiembrie 2015, până în prezent, exercită funcția de Ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Dmitri Croitor a fost bașcan al Autonomiei Găgăuze în perioada 1999-2002.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button