fbpx

Gazprom acuză R. Moldova că nu ar fi considerat propunerile sale privind serviciile de audit: „Abordarea unilaterală contravine acordurilor”

Gazprom acuză autoritățile de la Chișinău că nu ar fi ținut cont de propunerile sale privind achiziționarea serviciilor de audit a datoriei Moldovagaz pentru gazele naturale furnizate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit unui comunicat, reprezentanții Guvernului din R. Moldova au raportat că condițiile procedurii privind achiziționarea serviciilor de audit au fost deja stabilite de partea moldovenească.

Concernul rus acuză autoritățile de la Chișinău de „abordare unilaterală în ceea ce privește determinarea condițiilor privind achiziționarea serviciilor de audit și nu permite să se aștepte la transparența și obiectivitate”. Prin urmare, rezultatele auditului ar putea să nu fie aprobate de Consiliul de Supraveghere al Moldovagaz.

Federația Rusă susține că datoria Moldovagaz față de Gazprom se ridică la 720 de milioane de dolari pentru gazul consumat, inclusiv penalități.

Menționăm că, pe 2 februarie curent, era programată o ședință cu scopul de a discuta abordările de auditare a datoriilor acumulate de Moldovagaz, însă, potrivit comunicatului Gazprom, reprezentanții Guvernului R. Moldova ar fi absentat de la această ședință.

ZUGO a încercat să obțină o reacție de la ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Articole asemănătoare

Back to top button