fbpx

Gavrilița, întrevedere la Washington cu Blinken: „Vedem un guvern cu o agendă puternică de consolidare a democrației și combatere a corupției”

Procesele democratice din Republica Moldova și realizarea reformelor necesare pentru apropierea ireversibilă a țării noastre de Uniunea Europeană vor fi susținute în continuare de Statele Unite ale Americii. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul de stat american, Antony Blinken, la întrevederea cu prim-ministra Natalia Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Premierul moldovean a adus în discuție provocările de natură economică, socială și de securitate cărora le face față Republica Moldova și a enumerat prioritățile actuale majore, în special susținerea oamenilor cu venituri mici și asigurarea securității energetice. Natalia Gavrilița a mai vorbit despre acțiunile întreprinse pentru implementarea reformelor în justiție, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor statului, dar și despre asistența necesară în implementarea reformelor în domeniile strategice.

Potrivit prim-ministrei, asigurarea bunăstării cetățenilor și susținerea păturilor vulnerabile este, în prezent, o prioritate pentru Executiv, autoritățile fiind concentrate, totodată, pe gestionarea crizei energetice, asigurarea securității alimentare și reorientarea comerțului.

„Muncim pentru a continua procesul de modernizare a țării și pentru a implementa agenda europeană a Republicii Moldova, urmare a deciziei de acordare țării noastre a statutului de candidat de aderare la UE. Acum, avem o responsabilitate și mai mare față de cetățenii noștri care aspiră să facă parte dintr-un spațiu al păcii, stabilității și al familiei statelor UE”, a spus Natalia Gavrilița.

La rândul său, Anthony Blinken a menționat că transformările inițiate de Executiv sunt privite cu mult optimism de către Statele Unite ale Americii, care vor rămâne alături de țara noastră și va oferi suport pentru reformele prioritare. „Vedem un guvern cu o agendă puternică de consolidare a democrației, combatere a corupției, și asigurare a securității energetice – toate domenii pe care Statele Unite le susține plenar”, a menționat Antony Blinken.

Oficialul american a remarcat suportul pe care l-au demonstrat oamenii și familiile din Moldova pentru refugiații din Ucraina și s-a expus asupra necesității de a susține autoritățile de la Chișinău în gestionarea crizei umanitare și alimentare.

Articole asemănătoare

Back to top button