fbpx

foto, video | Un deținut din Penitenciarul nr.15, forțat de alți pușcăriași să le achite peste 18.000 de lei. Pentru ce erau banii?

Un deținut din Penitenciarul nr.15 Cricova, în vârstă de 47 de ani, ar fi fost șantajat de alți pușcăriași din același penitenciar, fiind forțat să le achite peste 18.000 de lei, pentru așa-numitul „общак” al grupului criminal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În schimbul banilor, suspecții, doi bărbați de 27 și 34 de ani, i-ar fi „promis”, prin șantaj, însoțit de amenințări verbale și aplicarea violenței, acordarea așa-zisei „protecții”. Oamenii legii au stabilit că suspecții se aflau în complicitate cu alte persoane aflate la libertate.

Ieri, ofițerii de investigații și ofițerii de urmărire penală, cu suportul angajaților ANP, simultan au efectuat mai multe percheziții la locurile de detenție a membrilor grupului criminal, precum și la domiciliile persoanelor de la libertate complice la săvârșirea infracțiunii. În rezultat, au fost depistate obiecte interzise și anume substanțe cu aspect și miros specific, presupus a fi droguri.

Totodată, au fost ridicate obiecte cu acces restricționat și interzis în locurile de detenție: telefoane mobile, cartele SIM, acte și înscrisuri de ciornă cu evidența datoriilor altor deținuți față de grupul criminal, din conținutul cărora vor fi extrase informații utile urmăririi penale.

Dacă se va demonstra vinovăția bănuiților, aceștia riscă de la 7 la 10 ani de închispare, cu amendă în mărime de la 92.500 la 117.500 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button