fbpx

foto, video | Ilan Șor a prezentat proiectul unui nou cartier al orașului Orhei: „O parte dintre locuințe vor fi oferite tinerilor specialiști”

În 2021, la Orhei va începe construcția, de la zero, a unui nou cartier. Acesta va fi ridicat în partea vestică a orașului, pe o suprafață totală de 24 de hectare, în apropiere de Zona Economică Liberă. Spațiul va cuprinde o zonă rezidențială formată din opt blocuri cu cinci etaje și în jur de 60 de locuințe de tip TownHouse, în două nivele, un hypermarket imens, obiective de business, finanțe și social-culturale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul viitorului cartier al orașului a fost prezentat, miercuri,11 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, pe teritoriul unde urmează a fi construit. La eveniment au participat primarul de onoare al Orheiului, Ilan Șor, edilul municipiului – Pavel Verejanu, președintele raionului Orhei – Dinu Țurcanu, deputata și vicepreședinta Partidului ȘOR – Marina Tauber și deputatul Igor Himici.

Proiectul viitorului cartier al Orheiului a fost prezentat într-o proiecție arhitecturală în format 3D. Administrația orașului promite că el va fi construit și amenajat conform celor mai moderne tendințe arhitecturale.

În total, spațiul locativ care urmează a fi construit va cuprinde peste 60.000 de metri pătrați. Noul cartier va avea o piață municipală modernă, cu un spațiu comercial de 5200 de metri pătrați, cu câteva hale de comerț și alte construcții.

Piața va dispune de o parcare auto cu circa 200 de locuri, iar proiectul mai prevede și construcția unui hypermarket imens, cu aproximativ 450 de locuri de parcare. În viitorul cartier este planificată construirea mai multor oficii, sediul unei bănci, obiective de menire social-culturală, un centru de educație și creație pentru copii, dar și unul medical.

Într-o intervenție live, Ilan Șor a declarat că realizarea acestui proiect este o premieră pentru Moldova. Conform lui, în ultimii 30 de ani în centrele raionale din șară nu au fost construite cartiere noi.

„Aici vor fi construiți peste 60.000 de metri pătrați de spațiu locativ, o parte dintre care vor fi oferite tinerilor specialiști prin intermediul proiectului local „Locuințe sociale”. Acest proiect este o premieră în ultimii 30 de ani, un exemplu de edificare, nu de distrugere. Constat cu satisfacție că, azi, Partidul Șor construiește Orheiul, iar mâine – toată țara”, a declarat Ilan Șor.

Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a menționat că nu există, deocamdată, o denumire a viitorului cartier. În acest sens vor fi organizate audieri publice cu orheienii. Edilul a menționat că ridicarea acestuia marchează începutul dezvoltării și mai rapide a Orheiului.

„Am spus întotdeauna că mă mândresc să fiu primarul celui mai frumos și cu perspective oraș din țară. În ultimii cinci ani Orhei a devenit sinonimul noțiunilor „dezvoltare și prosperare”, „proiecte infrastructurale” și „grijă față de cetățeni”, a precizat primarul Pavel Verejanu.

Primarul a mai declarat că echipa lui Ilan Șor este capabilă să implementeze proiecte majore, în acest sens amintind de „OrheiLand”, construit pe o pârloagă într-un termen-record.Totodată, oficialul a menționat că administrația de la Orhei este deschisă pentru toți investitorii interesați de proiectul noului cartier al Orheiului.

Marina Tauber, vicepreședinta Partidului ȘOR, a punctat că echipa formațiunii va arăta prin acest proiect de la Orhei cum trebuie să arate o capitală.

„Va fi cel mai modern cartier, la care nici Chișinăul nu a visat”, a declarat Marina Tauber, menționând că orașul Orhei va putea pretinde la titulatura de capitală a țării. Potrivit deputatei, realizarea proiectului ce vizează construcția noului cartier la Orhei va fi „încă un triumf al lui Ilan Șor și al echipei sale”.

Deputatul Igor Himici a afirmat că la Orhei se produce o adevărată revoluție infrastructurală, care va fi extinsă la nivel de țară.

„În ultimii 30 de ani așa ceva nu a mai fost. Nimeni nu s-a încumetat să construiască de la zero un cartier întreg. În Orhei are loc o revoluție socială și de infrastructură, care va fi extinsă la nivel național”, a declarat Himici.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a dat asigurări că realizarea proiectului va fi sprijinită de autoritățile raionale, pentru ca acesta să fie definitivat în termeni restrânși.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button