fbpx

foto | Unei familii cu 11 copii din Fălești i s-ar fi cerut returnarea ajutorului social. Reacția președintelui țării noastre?

O familie din satul Suvorovca, raionul Fălești, a fost dată în judecată de autoritățile locale. Asta – după ce soții, părinți a 11 copii, nu au întors Primăriei ajutorul social de 6000 de lei, destinat pentru tratarea uneia dintre fiice, internată în secția de reanimare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autorităților, s-a cerut returnarea banilor după ce s-a constat că – în ziua primirii ajutorului – tatăl celor 11 era angajat în câmpul muncii. Astfel, o instanță în acest sens va avea loc pe 4 noiembrie.

Informația a fost recepționată și de președintele țării, care a venit cu o reacție în acest sens și a chemat familia într-o vizită la Parlament.

Am decis să invit familia respectivă la Președinție pentru a le acorda sprijinul necesar. Părinții Adela și Sergiu au relatat că familia trăiește în condiții precare, iar toți cei 13 membri se înghesuie în două camere mici. Tatăl copiilor este angajat în câmpul muncii, dar cu greu reușește să facă față greutăților cotidiene.

Am oferit copiilor jucării, rechizite școlare, costume sportive, iar familiei o mașină de spălat rufe și un sprijin financiar în valoare de 20.000 de lei. Totodată, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în consolidarea institutului familiei, am înmânat doamnei Adela Pascari Diploma de onoare a președintelui Republicii Moldova.

Am promis că în curînd îi voi vizita și vom examina posibilitatea de soluționare a problemei legate de spațiul locativ. Consider că trebuie să acordăm toată susținerea familiilor numeroase din țara noastră, iar ajutorul social oferit din partea statului să le asigure un trai decent”, a declarat Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button