fbpx

foto | Un incendiu a fost cât pe ce să distrugă o rezervație peisagistică din Moldova. Flăcările, potolite de un primar și pompieri

Flăcări puternice au cuprins zilele trecute o porțiune mare de teren din zona Orheiului Vechi. Incendiul a fost aproape de a distruge una dintre cele mai frumoase rezervații peisagistice din țară – Rezervația Trebujeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre aceasta a anunțat un internaut pe pagina sa de Facebook, comunicând că focul a ars circa 40 de hectare de teren.

„Pământ ars! Cît mainstream-ul este preocupat de incendiile de pădure din Brazilia, nimeni n-a observat o enormă tragedie în zona Orheiului Vechi.

O porțiune imensă de teren (circa 40 de hectare, aproximativ cât suprafața Butucenilor) de pe malul Răutului – a ars complet.

Una dintre cele mai frumoase rezervații peisagistice din Moldova – Rezervația Peisagistică Trebujeni (500 de hectare) se află la doar câțiva kilometri distanță de Orheiul Vechi – acolo unde turiștii se plimbă calm, citind știri despre cum arde Amazonul”, a spus Emil Bolocan, atașând imagini de la fața locului.

Văzând norul de fum care se ridica deasupra zonei, primarul comunei Ivancea, ce include și localitatea aflată lângă terenul ars de incendiu – Furceni, a plecat la fața locului. A chemat pompierii, iar – împreună cu ei – acesta a reușit să potolească flăcările, până ca acestea să ajungă în pădure.

„Acolo era iarbă foarte mare, care a luat foc. Nu se știe cum. Poate cinave a aprins-o. Eu veneam de la Orhei și am văzut fumul dens și m-am îndreptat imediat acolo. Am văzut că focul se extinde spre pădure și era mare pericol, chiar și pentru sat. Am chemat pompierii și împreună cu ei am stins incendiul. Eu și doi pompieri ne-am implicat. Niciun locuitor nu a venit, deși focul se vedea foarte bine de la marginea satului”, a explicat Oleg Gasper, pentru tv8.md.

Foto: Emil Bolocan via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button