fbpx

foto | Un club de noapte din capitală în care se aflau 250 de persoane ar fi fost cuprins de flăcări. Pompierii, ridicați pe alertă

Pompierii și salvatorii au fost ridicați în această noapte pe alertă. Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 00:24, prima informație furnizată operatorilor fiind despre un local de noapte cuprins de flăcări, dar și despre multiple victime care se aflau în interior.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din fericire acesta nu este un caz real, ci doar scenariul unui exercițiu efectuat de IGSU. Potrivit acestuia, în club se aflau aproximativ 250 de persoane. Așadar, au fost alertate toate serviciile de urgență pentru intervenție în situații excepționale. Pompierii au avut misiunea de a face cercetarea la fața locului, de a evacua persoanele din interior și de a lichida incendiul, fiind mobilizate majoritatea autospecialelor din garnizoana municipiului Chişinău, dar şi ambulanţe de terapie intensivă

Poliția a încercuit zona. Totodată, la fața locului s-a efectuat și trierea persoanelor care au suportat traumatisme, arsuri și leziuni, iar responsabilii au luat decizii operative privind intervenția în lichidarea consecințelor situaţiei excepţionale.

Exercițiul a avut loc în timp real, iar echipajele de intervenție nu au cunoscut despre simulare, crezând că intervin într-o situație de amploare reală. Scopul exercițiului a fost de a testa capacitățile de intervenție a tuturor serviciilor de urgenţă în cazuri excepționale, planificându-se un scenariu similar cazului de la Colectiv, clubul de noapte din București unde a avut loc un incendiu acum patru ani.

Foto: IGSU

Articole asemănătoare

Back to top button