fbpx

foto | Un bărbat din Glodeni și-a pierdut viața în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința

În după amiaza zilei de 16 ianuarie pompierii din nordul țării au fost alertați pentru a lichida un incendiu, care a izbucnit într-o casă de locuit. Cazul a avut loc în jurul orei 15:59 în localitatea Bisericani, raionul Glodeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru lichidarea arderii la fața locului a fost trimis un echipaj de pompieri și salvatori. Ajunși, aceștia au stabilit că ard mai multe bunuri materiale din interiorul casei cu suprafața de 40 m2.

În acțiunile de intervenție, angajații IGSU au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 94 de ani.

Totodată, în urma incendiului a avut de suferit și un bărbat în vârstă de 60 ani, care purta de grijă proprietarului. Acesta a primit arsuri neînsemnate în regiunea feței, după ce a încercat să stingă focul cu propriile forțe. Astfel, la fața locului a ajuns și un echipaj al serviciului de asistență medicală urgentă, care a acordat îngrijirile de rigoare.

Spitalizarea acestuia nu a fost nevoie. Incendiul a fost lichidat către ora 18:06, iar în consecință acesta a distrus mai multe bunuri din interiorul a două odăi și circa 30% din acoperișul casei.

O cauză prealabilă a izbucnirii incendiului, stabilită de specialiști, ar fi nerespectarea regulilor antiincendiare la exploatarea sobei și canalelor de evacuare a fumului.

Foto: IGSU
Foto: IGSU

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să verifice minuțios sursele de încălzire înainte de utilizarea acestora, iar în caz de depistare a unor defecțiuni să le înlăture imediat.

Mai mult, persoanele sunt rugate să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească sistematic încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe. Totodată, oamenii sunt îndemnați să asigure o atenție sporită, dar și asistență persoanelor în etate, întru evitarea cazurilor fatale.

Pentru prevenirea situațiilor de risc, IGSU reiterează mesajele de atenționare a cetățenilor la exploatarea corectă a surselor de încălzire în special a sobelor, prin derularea unui spot social lansat anterior.

Articole asemănătoare

Back to top button