fbpx

foto | Susține sustenabilitatea și producătorii locali! Vino la IarmarEco 2023 din Grădina Publică Ștefan cel Mare

Târgul producătorilor locali și antreprenorilor sociali, ajuns la a 12-a ediție, va avea loc duminică, 8 octombrie 2-23, între orele 11:00-18:00 în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, intrare de pe bd. Ștefan cel Mare. Evenimentul are scopul de a promova sustenabilitatea și producerea locală și va întruni circa 200 de producători locali și antreprenori sociali care își vor comercializa produsele și bunătățurile ecologice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Programul evenimentului

La orele 11:00, 13:00, 15:00 și 17:00 vizitatorii vor putea asista la un tur ghidat prin târg. La ora 12:30 se va da startul unei tombole cu produse locale, iar de la 12:45 va răsuna muzică live. Printre activități se va numără și un atelier dedicat reparării electrocasnicelor și obiectelor defecte, care va începe la ora 13:00.

Mai multe informații despre programul și harta târgului, numele producătorilor locali și antreprenorilor sociali de la IarmarEco 2023 pot fi accesate pe site-ul evenimentului.

De asemenea, experiențele producătorilor și antreprenorilor care participă la IarmarEco pot fi citite pe pagina de Facebook dedidată târgului.

Scopul IarmarEco

Pe numele său deplin – Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al Antreprenoriatului Social în Moldova – IarmarEco este organizat anual, din 2013, de către Asociația Obștească „EcoVisio”.

Potrivit organizatorilor, scopul „IarmarEco” este de a informa publicul despre posibilitățile de tranziție la un stil de viață mai durabil și de a oferi spațiul întreprinderilor locale și sociale de a-și promova și vinde produsele.

„Acest iarmaroc oferă comunității speranța că există un număr tot mai mare de inițiative lăudabile în Moldova, iar un viitor mai verde și mai prosper este posibil aici, în Moldova. Târgul ajută, de asemenea, actorii, care iau decizii importante în domeniul mediului și antreprenoriatului social (ONG-uri, antreprenori locali, activiști și educatori) să se conecteze mai bine între ei și să își consolideze colaborarea.

Anul acesta, „IarmarEco” va fi organizat în cadrul proiectului „HUB-ul Antreprenorilor sociali”, care se realizează cu suportul Fundaţiei Est-Europene, în parteneriat cu Asociația Business-ului European și Centrul Contact, din resursele acordate de Uniunea Europeană și Suediа, și este co-finanțat de IM Swedish Development Partner”, se arată într-un comunicat al „EcoVisio”.

Această prezentare necesită JavaScript.

„În fiecare an observăm un interes tot mai mare pentru subiectele de durabilitate în Moldova și un număr tot mai mare de antreprenori care oferă produse și servicii mai ecologice. Vrem să-i reunim într-un spațiu COMUN și să-i conectăm cu consumatori fideli, dar și cu cei „noi”. IarmarEco este considerat printre primele inițiative cu factori de schimbare care a lansat în 2013 un nou trend pentru așa tip de evenimente. Tot mai multe târguri locale mici au loc în diferite regiuni ale Moldovei, datorită la aceasta suntem mândri să considerăm IarmarEco drept un impact semnificativ în comunitatea „verde” și sustenabilă”, se mai arată în comunicat.

De ce să vii la târg?

În primul rând, pentru că poți susține antreprenorii locali și sociali, poți face cunoștință cu produsele lor și ai ocazia de a cunoaște oameni minunați.

Putem vorbi mult despre mulțimea de producători locali și sociali, despre produsele ecologice, sănătoase, pe care le veți găsi doar la noi, despre activitățile minunate pregătite pentru copii. Dar, cu siguranță se merită a veni pentru atmosferă și pentru oamenii minunați din comunitate”, ne-a spus Marina Cebanu, responsabilă de PR și comunicatre la „EcoVisio”.

Noutățile de la IarmarEco 2023

Ediția din acest an vine și cu elemente noi. „Pentru prima dată, târgul va avea loc în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din centrul capitalei, astfel încât locația să fie accesibilă pentru toți locuitorii capitalei din orice colț al orașului. Totodată, ca în fiecare an încercăm să pregătim ceva nou pentru vizitatori. De exemplu, pentru prima dată reprezentanții farmaciei Felicia vor veni cu informații despre colectarea selectivă a deșeurilor medicale, iar Regia Municipală Autosalubritate va organiza o sesiune de întrebări-răspunsuri despre colectarea deșeurilor din mun.Chișinău”, ne-a mai spus Marina Cebanu.

Cum a arătat IarmarEco în 2022?

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button