fbpx

foto | Spumantele Moldovei, printre cele mai bune! Țara noastră a câștigat 9 medalii la un concurs prestigios din Franța

Spumantele din Republica Moldova au participat, pentru al doilea an consecutiv, la „Effervescents du Monde-2019”, unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale dedicate acestui tip de vin și unicul în lume care se desfășoară conform standardelor de calitate ISO pentru analiza senzorială.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cea de-a XVII-a ediție s-a desfășurat în perioada 13-15 noiembrie, în orașul francez Dijon și a completat palmaresul „Wine of Moldova” cu nouă medalii.

La această ediție, Republica Moldova a concurat cu 24 de mostre de vinuri spumante de la 10 vinării. Medalia de aur i-a revenit vinăriei Bostavan pentru spumantul Dor Alb Brut. Opt medalii de argint au fost împărțite între vinăriile Purcari, Maurt, Chateau Vartely și Cricova.

În total, „Effervescents du Monde-2019” a reunit 570 de mostre de vinuri efervescente din 22 de țări, apreciate de 79 de degustători din mai multe țări ale lumii.

Menționăm că, la „Effervescents du Monde-2018”, spumantele moldoveneşti au fost premiate cu 12 medalii: aur – două medalii, argint – 10. Concursul este organizat anual de Asociaţia „Forum Oenologie” din Franța. Așadar, potrivit clasamentului, țara noastră ocupă locul 4  după numărul de medalii acumulate la acest concurs, fiind surclasată de Franța (locul 1), Spania (locul 2) și Italia (locul 3).

Articole asemănătoare

Back to top button