fbpx

foto | Și-ar fi „comandat” documentul pe un site de anunțuri. Mai multe acte falsificate, depistate de polițiștii de frontieră

În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră au depistat și ridicat două permise de conducere și un buletin românesc, toate cu semne de falsificare. Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Sculeni, Leușeni și Cahul, fiind documentați pentru uz de fals în acte trei conaționali.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primele două cazuri au fost înregistrate la intrarea în Republica Moldova. Astfel că în punctul de trecere Leușeni, polițistul de frontieră a observat că permisul de conducere moldovenesc, prezentat de către un șofer de 32 de ani, nu corespunde după formă și fon unui act original. Verificările adiționale au confirmat primele supoziții – documentul este falsificat.

Tânărul din Hîncești a declarat că permisul l-a obținut prin intermediul unei persoane necunoscute, pe care a identificat-o de pe un site de anunțuri. Ba mai mult, cercetările ulterioare au scos la iveală și faptul că permisul de conducere original i-a fost ridicat acum trei ani de către poliție, în urma depistării acestuia în stare de ebrietate la volan.

În punctul de trecere Sculeni, a fost descoperită o carte de identitate românească, care ar fi eliberată pe numele unui locuitor al raionului Ștefan Vodă, cu premise de contrafacere. Persoana documentată s-a prezentat în calitate de pasager al unei curse Franța – Moldova.

Deoarece în timpul discuției a apărut bănuială rezonabilă privind tăinuirea unui fapt ilegal, s-a recurs la un control suplimentar asupra bărbatului de 45 de ani și a bunurilor acestuia. În rezultat, în geanta de mână s-a depistat buletinul românesc falsificat. La audieri bărbatul a declarat că și-a perfectat documentul în cauză pentru a se putea încadra ușor în câmpul muncii într-o țară europeană.

Șirul ilegalităților îl încheie un locuitor al satului Avdarma, raionul Comrat, care a încercat să ascundă la controlul trecerii frontierei de stat prezența unui permis de conducere falsificat. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul au supus unui control suplimentar cetățeanul moldovean, care era pasager al unei rute de ocazie.

Ca urmare, în portmoneul acestuia s-a depistat un permis de conducere care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești pe numele persoanei aflate în PTF. Deși, documentul vizual nu prezenta bănuială de contrafacere, cercetarea minuțioasă cu tehnica din dotare au evidențiat mai multe elemente definitorii ale actului care erau falsificate. În cele din urmă, conaționalul de 35 de ani a recunoscut că acum 10 ani a intrat în posesia permisului, după ce l-a procurat contra sumei de 170 de euro.

În toate cazurile, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii și luării măsurilor legale ce se impun.

Articole asemănătoare

Back to top button